Asiakastarina: ”eKaistan myötä sähkön säästämisestä ihan innostuu”

Markku Hyttisen vapaa-ajanasunnolla Savonrannalla on lämmin tunnelma, vaikka ulkona vallitsee syksyinen koleus.

Hyttinen ajaa mökilleen lähes joka viikonloppu kotoa Joensuusta. Mökin laittaminen lämpenemään käy näppärästi mobiilisovelluksella jo kotoa käsin.

Takkaankin on mukava viritellä tulet, mutta takkatuli on enemmän tunnelmaa luomassa kuin lämmittäjän roolissa. Ilmalämpöpumppu on ollut pääasiallinen lämmittäjä siitä lähtien, kun se asennettiin mökille viime kesänä.

Aiemmin mökki lämpesi pääasiassa sähköllä, ja koko 84 asuinneliön talossa on sähköllä toimiva lattialämmitys. Puuta kuluu muutama kuutio vuodessa, ja ison osan nielee rantasaunan lämmitys.

Markku Hyttisen mielestä mökillä pitää olla mukavuuksia ja luonnonläheisyyttä sopivassa suhteessa. Ja tietysti on oltava oikeaa rentoa mökkitunnelmaa: mökillä on lupa vain olla ja nautiskella. Hyttisen omin käsin rakentamalla Savonrannan mökillä tämä käy toteen. Mökillä on mukava käydä ympäri vuoden.

– Syksylläkin on niin mukava lämmittää rantasaunaa ja pulahtaa uimaan. Kevättalvella taas pulahdetaan avannossa, hän tunnelmoi.

Sähkön kulutus pienenee kolmanneksella

Ilmalämpöpumpun hankkiminen mökille kiinnosti Hyttistä, ja eKaistan tarjoama mahdollisuus selvään sähkönsäästöön houkutteli hänet mukaan.

– Yksi hienoimmista asioista eKaistan asiakkuudessa on se, että tässä ihan innostuu muutenkin sähkön säästämisestä. Mökillä oli ennen halogeenivalaisimet, jotka veivät ihan mielettömästi sähköä. Intouduimme vaihtamaan ne sähköä säästäviin ledeihin.

– Ilmalämpöpumpulla tähdätään nyt siihen, että sähkön kulutus pienenee kolmanneksella.

Säästöä syntyy myös siinä, että ilmalämpöpumppu pitää automaattisesti mökin kevyessä ylläpitolämmössä, kun kukaan ei ole paikalla. Asumislämpötila on helppo napauttaa kännykästä päälle, kun suunnitelmissa on lähteä ajelemaan mökille vapaa-ajan viettoon.

Manuaalikäytössä olevaan ilmalämpöpumpun kaukosäätimeen ei ole juuri tarvinnut koskea, mikä on eKaistan älykkään lämmityksenohjauksen ja vaivattoman mobiilisovelluksen ansiota.

eKaistan älykäs ohjaus on yhdistetty myös lämminvesivaraajaan, ja mökille on solmittu pörssisähkösopimus eKaistan kautta.

Helppokäyttöinen mobiilisovellus on iso etu

eKaistan mobiilisovellus saa Hyttiseltä kehuja helppokäyttöisyydestään. Kalenterinäkymästä on helppo valita, minä päivänä on aikeissa tulla mökille ja minä päivänä on lähdössä pois.

– Mobiilisovellusta osaa käyttää kuka hyvänsä, ja yksinkertainen sen kuuluu ollakin.

Vielä parempi hänen mielestään olisi, jos mobiilisovellus lisäksi näyttäisi esimerkiksi sisätilojen ilmankosteuden. Hyttinen toivoo myös, että sovellus näyttäisi, milloin ilmalämpöpumppu on toiminnassa. Ominaisuus onkin pian tulossa sovellukseen.

Hyttinen on rakennusalan yrittäjä. Hänen rakentamissaan toimitiloissa on usein käytetty juuri Toshiban ilmalämpöpumppuja, ja Hyttinen on huomannut niiden olevan kestäviä ja luotettavia. Mökillä Toshiban takkatoiminto tehostaa takan lämmön leviämistä tasaisesti asuintiloihin.

– Jopa vuonna 2006 käyttöön otettuja Toshiba-pumppuja on toimitiloissa edelleen käytössä, ja hyvin toimivat!