eKaistan tulevaisuus hyvällä mallilla!

eKaistan taakse haettiin loppusyksyn aikana leveämpiä hartioita, ja siinä myös onnistuimme. Saimme vuodenvaihteessa mukaan kovan luokan tekijän, kun sijoittaja ja hallitusammattilainen Teuvo Rintamäki lähti merkittävällä panostuksella mukaan tekemään energia-alan vallankumousta. Samalla varmistui, että eKaistan kehitystyö jatkuu suunnitelmien mukaisesti. Tämä on tietysti eKaistalle – ja ennen kaikkea teille kuluttajille – hieno uutinen!

Teuvo Rintamäellä on perspektiiviä energia-alaan vuosikymmenten kokemuksella, ja hän on tehnyt uraa muun muassa Koneen ja Konecranesin palveluksessa. Vuodesta 2008 Teuvo on toiminut itsenäisenä sijoittajana ja tällä hetkellä hän on muun muassa uusiutuvaan energiaan keskittyvien Savo-Solarin ja TM-Voiman sekä energiatehokkuuteen erikoistuneiden LeaseGreenin ja PowerProfPartnersin osa-omistaja. Useimmissa näistä hän on myös aktiivisesti mukana hallituksessa. LeaseGreen pokkasi äskettäin EY:n Vuoden yrittäjä -kilpailussa kaksi ykköspalkintoa (Vuoden nuori yrittäjä, Yleisön suosikki).

Teuvo totesikin, että eKaistassa on paljon samaa kuin LeaseGreenissä: olosuhteita huonontamatta saavutetaan resurssitehokkuutta, joka säästää rahaa ja luontoa. Ratkaisu on helppo asiakkaan kannalta.

“eKaistassa energiansäästö perustuu tarvekohtaiseen lämmöntuotantoon ja todelliseen kulutuskäyttäytymiseen, ja se on ehdottomasti tulevaisuutta”, Rintamäki perusteli mukaan lähtemistään.

Teuvo innostui eKaistasta myös siitä syystä, että toisin kuin muut ratkaisut, eKaista ei vaadi isoja investointeja, koska tekniikassa hyödynnetään standardiratkaisuja, kuten etäluettavia sähkömittareita ja moderdeja analyysityökaluja. Kun verkkoyhtiöt pyrkivät siirtymään laskutuksessa pois kulutuksesta kohti tehoon perustuvaa perushintaa, eKaistan tarjoamien ratkaisujen merkitys tulee edelleen kasvamaan.

Sähköyhtiöt puolestaan hyötyvät eKaistasta tehopulan riskiä vähentämällä ja välttämällä siten kulutusrajoituksia.

Summa summarum: hyvältä näyttää ja työt jatkuvat! Tervetuloa mukaan!