Ihmiset eKaistan takana: Edgar Cornejo

Moi!

Minä olen Edgar Cornejo, ja olen kotoisin El Salvadorista. Asuin maan pääkaupungissa San Salvadorissa aina siihen asti kunnes muutin Suomeen vuonna 2013. Roolini eKaistassa on pääasiassa kehittää analytiikkaa, jonka avulla sähkönkulutusta voidaan ennustaa. Analytiikan ansiosta loppukäyttäjä säästää energiaa ja rahaa.

Olen aina pitänyt opiskelusta ja vieraat kulttuurit kiinnostavat myös, joten jossain vaiheessa halusin ulkomaille opiskelemaan, kaikista mieluiten Eurooppaan. Saatuani kandidaatin tutkinnon valmiiksi ehdin olla viisi vuotta työelämässä kotimaassani, mutta pidin kuitenkin koko ajan yhteyttä yliopistooni. Tammikuussa 2013 sain sitten sähköpostia eräältä professoriltani, joka kertoi, että minulla olisi mahdollisuus suorittaa IT-alan maisterin tutkinto Itä-Suomen yliopistossa Suomessa.

Ajattelin, että tilaisuuteni on nyt tullut, hain sisään ja pääsin. Saman vuoden syyskuussa saavuin Suomeen. Vuonna 2016 valmistuin täältä maisteriksi ja sillä tiellä olen.

Opintoihin kuului projekti yksityisessä yrityksessä. Tähän liittyen yliopisto järjesti seminaarin, jossa tapasin OlapCon Oy:n toimitusjohtaja ja perustajan Mika Hurskaisen. Mika etsi ihmistä, jolla olisi kokemusta liiketoiminnan analytiikan hallinnasta. Olin tehnyt vastaavaa työtä kotimaassani viisi vuotta, ja sovimme Mikan kanssa tapaamisen, ja pääsin tekemään projektin OlapConissa.

Sen päätyttyä aloitin tekemään gradua, jonka aiheena oli pörssisähkön hinnan ennustaminen. Mika näki, että osaamistani voidaan hyödyntää jatkossakin ja palkkasi minut OlapConiin. Kun Arcusys osti OlapConin, Mika tarjosi paikkaa uudessa yrityksessään, SMA Group Oy:ssä, ja siirryin hänen mukanaan siihen.

Perheeseeni San Salvadorissa kuuluvat vanhempieni lisäksi kaksi sisarusta, sisko ja veli. Minä olen perheen esikoinen. Äitini on ompelija, hän suunnittelee ja valmistaa mittatilausvaatteita naisille. Isäni auttaa äitiäni yrityksessä. Siskoni on psykologi, ja veljeni on töissä IT-yrityksessä ja opiskelee samalla teollisuusinsinööriksi.

Menin naimisiin vuonna 2015, ja vaimoni muutti Suomeen vuotta myöhemmin. Lapsia minulla ei vielä ole, mutta toivottavasti tulevaisuudessa on.

Kun en ole töissä, maalaan, harrastan kalligrafiaa, kokkaan, luen, pelaan jalkapalloa tai kalastan. Äskettäin kollegani Matti Pölönen tutustutti minut suunnistukseen, ja tykkään siitä todella paljon. Rakastan myös musiikkia, mutta valitettavasti minulla ei ole siihen lahjoja, joten tyydyn kuuntelemiseen. Joskus tosin yritän vähän näppäillä kitaraakin…

Hyvää kesää kaikille!

Edgar Cornejo