Tuore ilmastoraportti ennustaa synkän tulevaisuutemme — taistele ilmastonmuutosta vastaan eKaistan avulla

Merenpinta nousee ja lisääntyvät sään ääri-ilmiöt ajavat ihmisiä pois asuinseuduiltaan. Ilmaston lämpenemisen vaikutukset ovat jo nähtävillä ympäri maailmaa.

Maapallon keskilämpötilan nousun seuraukset nousivat taas kansainvälisiin uutisiin hallitustenvälisen ilmastopaneelin IPCC:n julkaistua uuden ilmastoraporttinsa 8. lokakuuta.

Raportin mukaan päästöjen radikaali ja riittävän nopea vähentäminen on elintärkeää kelvollisten elinolojen ja ruoantuotannon turvaamiseksi maapallolla. (https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005856206.html )

Energiankulutuksen vähentäminen on yksi tärkeimmistä tavoista taistella ilmastonmuutosta vastaan. Suomalaisissa sääoloissa energiaa kuluu kuitenkin väistämättä esimerkiksi talojen lämmitykseen.

Tekemällä fiksuja valintoja yksittäinen kuluttaja voi vaikuttaa paljon kulutukseensa.

Turha sähkönkulutus ei ole kestävää. Onneksi eKaistan älykästä teknologiaa hyödyntämällä kotitalouden sähkönkulutusta lämmityksessä voidaan pienentää ilman, että se vaikuttaa asumismukavuuteen.

Sähköä säästävän eKaista-palvelun käyttöönotto voi olla tärkein ilmastotekosi. eKaistan kautta saat aina vihreää, ilman fossiilisia polttoaineita tuotettua sähköä. Ympäristöystävällisyyden huomioiminen sähkön tuotannossa kasvattaa sähkön hintalappua vaivaisella parillakymmenellä eurolla vuodessa – summalla, jolla ei kaupasta saa ostettua juuri mitään.

Ilmastotalkoisiin osallistuminen onkin nyt helpompaa kuin koskaan. Hankkimalla eKaista-palvelun voit omalta osaltasi varmistaa, että sähkönkulutuksesi pysyy hallinnassa.

Ilmastoraportin viesti on kuitenkin selvä: aikaa ei ole hukattavaksi. Jotta maapallon keskilämpötilan nousua saadaan jarrutettua, vihreisiin tekoihin on ryhdyttävä nyt heti.

Sijoita sinäkin tulevaisuuteen valitsemalla ilmastoystävällinen eKaista.